Reageren?

*/ ?>
07 april 2004
*/ ?>

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen® (PKVW) betekent veilig wonen. De politie of een erkend PKVW-bedrijf komt kijken naar de veiligheid van uw huis. De adviseur kijkt dan bijvoorbeeld of de sloten van uw ramen en deuren sterk genoeg zijn om een inbreker langer dan drie minuten buiten te houden.

Ook of er 's nachts voldoende licht buiten brandt, of een inbreker uw balkon niet zomaar kan opklimmen. De adviseur vertelt u welke aanpassingen u moet aanbrengen om het keurmerk te krijgen. Als uw huis aangepast is, dan controleert een andere adviseur, meestal van de politie de maatregelen. Is alles in orde? Dan krijgt u het certificaat Veilige Woning van het Politiekeurmerk Veilig Wonen®. Dit betekent dat u veilig woont in uw huis en minder kans op een inbraak heeft. U kunt dan een sticker op uw raam met het logo plakken, het bewijs van uw veilige woning! Vergeet niet dat afspraken met de buurt, bijvoorbeeld als u op vakantie gaat, ook belangrijk zijn om inbraak tegen te gaan.

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen® is er voor iedereen. Of u nu eigenaar of huurder bent van een bestaande woning of een nieuw te bouwen huis of flat. U kunt inbrekers vóór zijn door uw woning aan te (laten) passen aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen®. Dit betekent bijvoorbeeld dat uw ramen en deuren zijn aangepast en dat de sloten van uw voordeur en ramen minder makkelijk te forceren zijn. Maar ook door het nemen van bepaalde maatregelen voorkomt u inbraak. Denk aan de deuren 's nachts op slot doen, zorgvuldig met uw sleutels omgaan, ramen dichtdoen terwijl u slaapt, afspraken met buren maken. Met andere woorden door al deze maatregelen, u voelt zich weer veilig in uw eigen huis! Op deze site kunt u meer informatie over dit keurmerk vinden.

Zoeken op MultiGids

politiekeurmerk
inbraak
inbraak preventie
inbraak beveiliging
politiekeurmerk veilig wonen
veilig wonen
politie
opleiding politie

Niet gevonden wat u zoekt? Klik hier en stel uw vraag aan MultiGids!

Gerelateerde artikelen
 • Veilig uitgaan
 • Hoe veilig is jouw browser?
 • Veilig elektronisch betalen
 • 5 tips voor veilig internetgebruik
 • Geplaatst door MultiGids om 15:19
  */ ?>
  */ if (file_exists("/home/multi/public_html/beveiliging//links/mainlinks.html")) { ?>
  Links


  Z"; print "o"; print "e"; print "k"; */ print "Zoek"; //print "Zoek nu ook bijvoorbeeld "; } function urlencoder ($uc, $mc, $sc, $au, $id) { $enc['uc'] = urlencode ($uc); $enc['mc'] = urlencode ($mc); $enc['sc'] = urlencode ($sc); $enc['au'] = urlencode ($au); $enc['id'] = urlencode ($id); return $enc; } ?>