Reageren?

*/ ?>
30 januari 2004
*/ ?>

Hoogste veiligheidsrisico bij Duitsland - Nederland

LISSABON, De voetbalwedstrijd Duitsland - Nederland tijdens het Europees kampioenschap in Portugal is aangemerkt als duel met het hoogste veiligheidsrisico bij het EK. Dat heeft de onderminister van Binnenlandse Zaken in Portugal, Nuno Magalhaes, bekendgemaakt. De 'klassieker' wordt op 15 juni in Porto gespeeld.

Het duel tussen Duitsland en Nederland zou eerst in het kleinere stadion van Aveiro plaastvinden. Om veiligheidsredenen is de wedstrijd verplaatst naar Porto. In het grotere complex verwacht de politie de rivaliserende supportersgroepen beter te kunnen scheiden en beter te kunnen overzien. Voor het duel Duitsland - Nederland in het Dragao Stadion van Porto krijgt Oranje bijna 11.000 kaarten. De capaciteit van de voetbaltempel bedraagt 52.000 mensen.
De Portugese autoriteiten hebben de wedstrijd tussen Engeland en Kroatië, op 21 juni in Lissabon, als de op een na gevaarlijkste confrontatie bestempeld. Dat duel zou eerst in Coimbra worden gespeeld.
Alle 31 wedstrijden van het EK hebben het predikaat 'hoog risico' gekregen. Per wedstrijd zulen zeshonderd tot duizend veiligheidsagenten in het stadion werkzaam zijn. In de speelsteden worden op wedstrijddata ongeveer 3000 agenten ingezet. Door het EK zijn ruim 1200 agenten extra in dienst genomen. De Portugese regering heeft 16,5 miljoen euro uitgetrokken om de politie beter uit te rusten. Zo zijn 150 nieuwe politiewagens besteld en zijn een waterkanon, wapenstokken, beschermende kleding, busjes pepperspray en waakhonden aangeschaft.

Bron:Beveiliging.nl

Niet gevonden wat u zoekt? Klik hier en stel uw vraag aan MultiGids!

Gerelateerde artikelen
 • Iedere minuut wordt er in Nederland een inbraak gepleegd.
 • Iedere minuut wordt er in Nederland een inbraak gepleegd.
 • Geplaatst door CS om 19:06
  */ ?>
  */ if (file_exists("/home/multi/public_html/beveiliging//links/mainlinks.html")) { ?>
  Links


  Z"; print "o"; print "e"; print "k"; */ print "Zoek"; //print "Zoek nu ook bijvoorbeeld "; } function urlencoder ($uc, $mc, $sc, $au, $id) { $enc['uc'] = urlencode ($uc); $enc['mc'] = urlencode ($mc); $enc['sc'] = urlencode ($sc); $enc['au'] = urlencode ($au); $enc['id'] = urlencode ($id); return $enc; } ?>