Reageren?

*/ ?>
04 december 2003
*/ ?>

VIP-Bodyguard (Persoonsbeveiliger)

De beroepsopleiding tot VIP-Bodyguard (kwalificatiecode 10858), is één van de belangrijkste topberoepen die de veiligheidsbranche te bieden heeft.

Een VIP-Bodyguard kunnen wij gelijk stellen met een 'AIC' (agent in charge), is 100% betrouwbaar, loyaal aan zijn/haar opdrachtgever, en heeft een gedegen opleiding achter de rug, met deels militaire training, voldoende rechts- en wetskennis en bezit (voor Nederland) het diploma Beveiligingsmedewerker.Daarbij heeft hij/zij een gedegen kennis van de meest voorkomende wapens- en wapensystemen, en heeft een all-round kennis van al datgene wat met voertuigen en/of vervoersmiddelen te maken heeft. Dit alles wordt u bijgebracht tijdens onze (zware) praktische opleiding van maximaal een jaar.

Een VIP-Bodyguard heeft vanzelfsprekend geen strafbare feiten gepleegd en heeft persoonlijkheidsuitstraling. Kan zich 'bewegen' in alle kringen van de samenleving en is flexibel in werktijden en locaties.

Werkterrein
Het werkterrein van de toekomstige VIP-Bodyguard is veelzijdig. U kunt worden ingezet in de meest extreme omstandigheden tussen de Noord- en de Zuidpool. Dat wil in de eerste plaats zeggen dat u opgewassen moet zijn tegen extreme weersomstandigheden, onregelmatige diensten en zo meer. Een goede lichamelijke conditie is dus van groot belang. Sportieve prestaties zijn echter niet doorslaggevend, daar meer verlangd wordt naar een helder denkpatroon waarin snelle beslissingen kunnen worden genomen.

De inzetbaarheid van de toekomstige VIP-Bodyguard hangt ook deels af van de taalkennis die u heeft opgedaan. De internationale voertaal is Engels, dus uw moedertaal + Engels is een minimaal vereiste voor een internationale VIP-Bodyguard. Indien u, als toekomstige VIP-Bodyguard, meertalig blijkt te zijn, worden uw inzetbaarheidkansen duidelijk vergroot. In Zuid-Amerikaanse landen heeft men grote voordelen met de kennis van Spaans of Portugees, naast het Engels als voertaal. In 't Afrikaanse continent is naast Engels, een lokale inheemse taal of Frans gewenst, maar geen 'must'. In Noord-Afrikaanse landen en Het Midden Oosten zijn Frans en een lokale Arabische taal van toegevoegde waarde. Deze laatste is bijzonder interessant. Om als VIP-Bodyguard in de voormalige Sovjet Staten te werken is enige taalkennis van deze landen een groot voordeel.

De Opleiding
De opleiding tot VIP-Bodyguard is een opleiding voor nationale- en internationale inzetbaarheid werkend vanuit Nederland, en is gericht op ontvoeringgevoelige VIPS. Elke beroepsbodyguard die zijn of haar werkzaamheden vanuit Nederland en binnen Nederland wil uitoefenen is verplicht het onderdeel Beveiligingsmedewerker met de differentiatie 'Persoonsbeveiliger' te doorlopen en het ECABO- erkende diploma te behalen. Dit laatste om de Nederlandse 'grijze' identiteitskaart van beveiligingsmedewerker met differentiatie persoonsbeveiliger te verkrijgen.

Naast deze 'BM-opleiding' zal de aankomende bodyguard nagenoeg elke zaterdag, een jaar lang zijn theoretische en praktische vaardigheden moeten opdoen in de werkelijke persoonsbeveiliging. Deze trainingen en theoretische lessen worden gegeven door ervaren specialisten in dit vakgebied op onze locatie te Westelbeers in de provincie Noord-Brabant.

Meer informatie op http://www.nob-opleidingen.nl

Zoeken op MultiGids
bodyguard

Niet gevonden wat u zoekt? Klik hier en stel uw vraag aan MultiGids!

Gerelateerde artikelen
Geplaatst door CS om 10:24
*/ ?>
*/ if (file_exists("/home/multi/public_html/beveiliging//links/mainlinks.html")) { ?>
Links


Z"; print "o"; print "e"; print "k"; */ print "Zoek"; //print "Zoek nu ook bijvoorbeeld "; } function urlencoder ($uc, $mc, $sc, $au, $id) { $enc['uc'] = urlencode ($uc); $enc['mc'] = urlencode ($mc); $enc['sc'] = urlencode ($sc); $enc['au'] = urlencode ($au); $enc['id'] = urlencode ($id); return $enc; } ?>