Reageren?

*/ ?>
30 oktober 2003
*/ ?>

Rotterdamse wijken worden veiliger

ROTTERDAM,  Volgens het Rotterdamse gemeentebestuur wordt het steeds veiliger in de stad. Uit een tussentijdse meting van de zogeheten Veiligheidsindex blijkt dat van 33 wijken die zijn bekeken, het in 21 veiliger is geworden. Wethouder De Faria (Veiligheid en Volksgezondheid) heeft de cijfers dinsdag bekendgemaakt.

Het meten gebeurt op basis van onder meer aangiften en wat de bewoners zelf ervaren. In vergelijking met vorig jaar zijn volgens De Faria de acht onveiligste wijken allen gestegen in de index. In negen wijken liep de veiligheid terug. Ideaal is het nog lang niet, zo blijkt uit het rapport.
Rotterdam deelt de buurten in categorieën in. Deze opsomming leert dat de stad maar zes echt veilige wijken telt, die vooral ver van het centrum liggen. Rotterdam heeft tien onveilige, negen probleembuurten en vijf bedreigde buurten. Drie wijken hebben de aandacht van de gemeente.
Drie wijken, te weten Bloemhof, Pendrecht en Hillesluis, zijn in de categorie onveilig geraakt. De bevolking oordeelt daar een stuk negatiever dan vorig jaar. In deze wijken begint de komende weken een actieprogramma. De grootste stijgers op de ladder zijn de wijken Middelland, Oude Westen en Stadsdriehoek/CS. De Faria moest wel erkennen dat de veiligheid in Middelland nog niet echt optimaal is, nadat daar afgelopen weekeinde een dode viel in een schietpartij.
De 33 wijken vormen de helft van het aantal buurten dat in het kader van de index wordt bijgehouden. Volgend voorjaar verschijnt de Veiligheidsindex voor de hele stad. De vorige toonde een minimale verbetering van 0,03 procent van 5,61 naar 5,64. 

Bron: Beveiliging.nl

Niet gevonden wat u zoekt? Klik hier en stel uw vraag aan MultiGids!

Gerelateerde artikelen
 • Windows veiliger dan Unix / Linux
 • Veiligheid juweliersbranche moet worden vergroot
 • Geplaatst door CS om 12:46
  */ ?>
  */ if (file_exists("/home/multi/public_html/beveiliging//links/mainlinks.html")) { ?>
  Links


  Z"; print "o"; print "e"; print "k"; */ print "Zoek"; //print "Zoek nu ook bijvoorbeeld "; } function urlencoder ($uc, $mc, $sc, $au, $id) { $enc['uc'] = urlencode ($uc); $enc['mc'] = urlencode ($mc); $enc['sc'] = urlencode ($sc); $enc['au'] = urlencode ($au); $enc['id'] = urlencode ($id); return $enc; } ?>