Reageren?

*/ ?>
30 oktober 2003
*/ ?>

Bent u aantrekkelijk voor overvallers?

Overvallers hebben een voorkeur voor bedrijven waar veel geld aanwezig is. En bent u ook nog in een grote stad gevestigd, dan bent u nog aantrekkelijker. Bepaal uw risico.

Hoeveelheid contant geld in uw bedrijf
Een overvaller komt over het algemeen alleen voor het aanwezige geld. Hoe minder geld er is, hoe kleiner de kans op een overval. Het geld dat op een afrekenpunt aanwezig is, moet regelmatig afgeroomd worden. Denk ook aan lockers waar bankbiljetten van 50 euro of meer direct worden ingestopt. Als stelregel kunt u hanteren: alleen wisselgeld in de kassa. De dagomzet of geld om een leverancier te betalen, horen niet in de kassa thuis. Een buitbedrag van maximaal een paar honderd euro is voor de dader over het algemeen niet de moeite waard.


Grotere steden
Bedrijven in grote steden lopen een groter risico. Meer dan de helft van de overvallen wordt gepleegd in steden met meer dan 100.000 inwoners (in Nederland 20 steden). Ruim 70 procent van de overvallen vindt plaats in woongebieden met meer dan 50.000 inwoners. In Amsterdam-Amstelland en Rotterdam-Rijnmond is de kans op een overval het grootst.
 Overval top 10

Aantrekkelijke branches
Daarnaast bestaat er een aantal risicobranches. Overvalgevoelige branches zijn met name: benzinestations, videotheken, banken, supermarkten, tabakszaken en coffeeshops. Deze zijn vooral populair door de grote hoeveelheden contant geld in combinatie met de ruime openingstijden.

Tijdstip
Vlak voor het openen van de winkel of net na sluitingstijd zijn gevaarlijke tijden. Maar ook in de wintermaanden piekt het aantal overvallen doordat dan meer bedrijven open zijn als het 's avonds al donker is. Er is in het donker niet alleen minder sociale controle, maar ook zijn de ontsnapmogelijkheden groter.
Verder vinden de meeste overvallen plaats op vrijdag. Dit geldt vooral voor winkels en geldinstellingen.

Bron:zib.nl

Niet gevonden wat u zoekt? Klik hier en stel uw vraag aan MultiGids!

Gerelateerde artikelen
 • Bent u aantrekkelijk voor overvallers?
 • Tips voor kluizen
 • Veiligheid voor alles
 • Extra geld voor veiligheid
 • 5 tips voor veilig internetgebruik
 • Celstraf en boete voor portiers.
 • Marechaussee opent expertisecentrum voor documenten
 • Nieuw veiligheids-verhogend product voor de horeca
 • Free lance vertegenwoordigers Voor de Nederlandse en Duitse markt
 • Nedap toegangscontrole voor het International Medical Center in Jeddah, Saudi-arabië
 • Geplaatst door CS om 12:39
  */ ?>
  */ if (file_exists("/home/multi/public_html/beveiliging//links/mainlinks.html")) { ?>
  Links


  Z"; print "o"; print "e"; print "k"; */ print "Zoek"; //print "Zoek nu ook bijvoorbeeld "; } function urlencoder ($uc, $mc, $sc, $au, $id) { $enc['uc'] = urlencode ($uc); $enc['mc'] = urlencode ($mc); $enc['sc'] = urlencode ($sc); $enc['au'] = urlencode ($au); $enc['id'] = urlencode ($id); return $enc; } ?>