Reageren?

*/ ?>
08 oktober 2003
*/ ?>

Spam van extreemrechtse site leidt tot veel klachten

AMSTERDAM,  Het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) krijgt veel klachten binnen over ongewenste e-mail (spam) van een extreemrechtse website. Sinds vrijdag worden “honderdduizenden” mailtjes verzonden aan vele e-mailadressen in Nederland, zei een woordvoerster van het meldpunt maandag.

In het gewraakte bericht staat onder de tekst Eigen volk eerst! een verwijzing naar de site van extremreechts. Daarop staan volgens de MDI-woordvoerster weer links naar sites met strafbaar materiaal. Het meldpunt heeft inmiddels ruim honderd klachten ontvangen over de ongevraagde en in grote hoeveelheden verstuurde mail. Het aantal klachten neemt snel toe. De spam is volgens MDI-directeur R. Eissens vanuit Nederland verzonden, maar de verzender maakt daarbij volgens hem ook gebruik van tussenpunten bij internetaanbieders in andere landen als Korea, China, de Verenigde Staten en Duitsland. Het meldpunt heeft de betrokken providers op de hoogte gesteld van het misbruik en die zullen naar verwachting stappen nemen om toekomstig misbruik moeilijker te maken, aldus Eissens.
De website van extreemrechts is volgens hem vorige week verplaatst van de VS naar Singapore. MDI heeft de provider in Singapore gevraagd de site binnen 48 uur te verwijderen, maar het meldpunt heeft nog geen antwoord op dat verzoek gekregen. Ook heeft MDI nog geen aangifte gedaan bij justitie. Stichting Magenta, die verantwoordelijk is voor het meldpunt, is er vooral op gericht om discriminerend materiaal van internet te laten verwijderen, aldus de woordvoerster. “Spammen is verboden”, zei ze. Bovendien is het volgens haar irritant en verspilt het bandbreedte, de hoeveelheid informatie die kan worden verzonden.
Recent onderzoek wees uit dat ongeveer de helft van de mensen met een computeraansluiting last heeft van ongewenste e-mails. De Europese Unie heeft spam wettelijk verboden.

Bron:Beveiliging.nl

Niet gevonden wat u zoekt? Klik hier en stel uw vraag aan MultiGids!

Gerelateerde artikelen
  • Optreden mobiele eenheid leidt tot meer klachten
  • Geplaatst door CS om 09:54
    */ ?>
    */ if (file_exists("/home/multi/public_html/beveiliging//links/mainlinks.html")) { ?>
    Links


    Z"; print "o"; print "e"; print "k"; */ print "Zoek"; //print "Zoek nu ook bijvoorbeeld "; } function urlencoder ($uc, $mc, $sc, $au, $id) { $enc['uc'] = urlencode ($uc); $enc['mc'] = urlencode ($mc); $enc['sc'] = urlencode ($sc); $enc['au'] = urlencode ($au); $enc['id'] = urlencode ($id); return $enc; } ?>