Reageren?

*/ ?>
08 oktober 2003
*/ ?>

Toegangscontrole

Toegangscontrole kan op twee manieren; elektronisch en mechanisch.

Mechanisch
Dit kan bestaan uit een eenvoudig sleutelsysteem. Met een hoofdsleutelsysteem kan een eenvoudige toegangscontrole gerealiseerd worden. Een andere, veel gebruikte, manier om mechanische toegangscontrole toe te passen zijn de zogenaamde codesloten. Na het indrukken van een bepaalde toetsencombinatie kan de draaiknop bediend worden. Een voordeel hiervan is dat het relatief goedkoop is. Een nadeel is echter dat de code meestal eenmalig ingesteld wordt. Mensen in uw bedrijf gaan en komen en na verloop van tijd is de code gemeengoed. Een ander nadeel is dat een crimineel maar een keer hoeft te zien welke combinatie er gebruikt wordt. Daarna weet hij de code ook.

Elektronisch
Dan zijn er nog de elektronische toegangscontrolesystemen. Variërend van eenvoudig tot zeer complex en van goedkoop tot duur. Een en ander is afhankelijk van het aantal deuren, het aantal gebruikers, en de mogelijkheden van het gebruikte systeem. Een voordeel is dat u per gebruiker kunt aangeven waar de persoon mag komen. Niet iedereen hoeft bijvoorbeeld in de computerruimte te komen, om maar wat te noemen. Daarnaast kunt u, als er een pas ontbreekt of vermist is eenvoudig de pas uit het systeem verwijderen. Hierna is de pas niet meer te gebruiken.

Ook kunt u eenvoudig zien wie er binnen is en waar mensen zich bevinden. Stel u gaat vanuit het kantoor het magazijn in. Er komt telefoon voor u en de receptioniste wil weten waar u bent. Op het toegangscontrolesysteem kan zij dan zien dat u in het magazijn bent. Op deze manier kunt u ook controleren of mensen proberen op plekken binnen te komen waar ze niet horen.

Er zijn tegenwoordig ook alarmsystemen waarbij een simpel toegangscontrolesysteem geďntegreerd kan worden. De aanschaf wordt hierdoor een stuk goedkoper. Zo kan het ook voor een kleine ondernemer aantrekkelijk worden om bijvoorbeeld een magazijn of kantoor af te sluiten.

Voor grote bedrijven kan het ook makkelijk zijn om diverse systemen te combineren op een kaart. U heeft dan 1 kaart of pas om binnen te komen, de rekening in het bedrijfsrestaurant te voldoen en ook nog de koffieautomaat op de afdeling te bedienen.

Bron:Beveiligingstips.nl

Zoeken op MultiGids
toegangscontrole

Niet gevonden wat u zoekt? Klik hier en stel uw vraag aan MultiGids!

Gerelateerde artikelen
  • Nedap toegangscontrole voor het International Medical Center in Jeddah, Saudi-arabië
  • Geplaatst door CS om 09:43
    */ ?>
    */ if (file_exists("/home/multi/public_html/beveiliging//links/mainlinks.html")) { ?>
    Links


    Z"; print "o"; print "e"; print "k"; */ print "Zoek"; //print "Zoek nu ook bijvoorbeeld "; } function urlencoder ($uc, $mc, $sc, $au, $id) { $enc['uc'] = urlencode ($uc); $enc['mc'] = urlencode ($mc); $enc['sc'] = urlencode ($sc); $enc['au'] = urlencode ($au); $enc['id'] = urlencode ($id); return $enc; } ?>