Reageren?

*/ ?>
29 september 2003
*/ ?>

Camerabewaking.

Bewaking met camera's is de laatste tijd erg in opkomst. Ook in de media wordt er tegenwoordig veel aandacht aan besteed. Bij camerabewaking is het van belang dat u zich als eerste afvraagt: wat wil ik zien?

Deze vraag is zo belangrijk omdat heel vaak er camera's worden opgehangen die een hoop zien maar weinig opmerken.

Een camera bestaat grofweg uit een opnemer en een objectief. Het objectief bepaald datgene wat de camera ziet. Veelal wordt er gekozen voor een camera en objectief waarmee een groot gebied bestreken wordt. De camera ziet dan een hoop. Echter, doordat de camera zo'n groot gebied pakt ziet u niet de details.

Stel, u wilt een deur d.m.v. een camera bewaken. De deur moet op afstand kunnen worden geopend. Dit betekent dat u de persoon moet kunnen herkennen alvorens de persoon binnen te laten. Als de camera nu een groot gebied pakt dan ziet u wel dat er iemand staat, maar u ziet niet wie er staat. Bepalen wat u wilt zien is dus van groot belang.

Daarnaast is het van belang dat er voldoende verlichting is. Camera's hebben nu eenmaal licht nodig om een goed beeld te kunnen geven. Met name voor kleurencamera's is dit belangrijk.
Mocht u ook 's nachts beelden willen zien dan zult u voor voldoende verlichting moeten zorgen.

Kleur of zwart/wit? Dit is een goede vraag. Als u personen of dingen wilt herkennen dan is een kleurencamera de beste oplossing. Als herkenning echter niet van belang is, dan kan een zwart/wit camera volstaan. Het prijsverschil tussen kleur en zwart/wit is langzaam aan het verminderen.

Tenslotte is het raadzaam om camerabeelden op te nemen. Geef in uw pand aan dat er video-opnamen worden gemaakt. Dit i.v.m. de privacy. Zorg er, indien mogelijk, ook voor dat de timelapse recorder niet makkelijk te bereiken is. Daarnaast is het van belang dat er genoeg, en van goede kwaliteit, videobanden zijn. Een periode van twee weken is een mooie periode om banden te bewaren. Vervang de banden minimaal 1x per jaar.

Bron:Beveiligingtips.nl

Niet gevonden wat u zoekt? Klik hier en stel uw vraag aan MultiGids!

Gerelateerde artikelen
Geplaatst door CS om 11:34
*/ ?>
*/ if (file_exists("/home/multi/public_html/beveiliging//links/mainlinks.html")) { ?>
Links


Z"; print "o"; print "e"; print "k"; */ print "Zoek"; //print "Zoek nu ook bijvoorbeeld "; } function urlencoder ($uc, $mc, $sc, $au, $id) { $enc['uc'] = urlencode ($uc); $enc['mc'] = urlencode ($mc); $enc['sc'] = urlencode ($sc); $enc['au'] = urlencode ($au); $enc['id'] = urlencode ($id); return $enc; } ?>