Reageren?

*/ ?>
19 september 2003
*/ ?>

Bouwkundige beveiliging.

Hang- en sluitwerk, oftewel de bouwkundige maatregelen zijn in principe de belangrijkste maatregelen. Goede en goed gemonteerde produkten kunnen een inbreker ernstig vertragen of hem zelfs doen besluiten van de inbraak af te zien

Ook als u echter optimaal bouwkundig beveiligd bent kan niemand u de garantie geven dat er niet ingebroken wordt. Zolang een inbreker tijdens zijn werkzaamheden niet betrapt wordt zal hij de kans hebben de bouwkundige maatregelen teniet te doen. Het gevolg is dan dat hij alsnog binnen is.

Dit is de reden dat wij altijd adviseren om ook een alarmsysteem te nemen. Komt de inbreker dan eindelijk binnen dan gaat, als het goed is, het alarm waardoor hij betrapt is. Hij zal dan niet meer op zijn gemak uw huis of bedrijf doorzoeken.

Voor particulieren bestaat er de mogelijkheid om de politie gratis een advies te laten geven hoe en waar er bouwkundig beveiligd dient te worden. Met dit advies kunt u twee dingen doen.

Ten eerste kunt er mee naar de vakman stappen. De politie heeft lijsten met aangesloten deelnemers waarbij u meestal een korting van 15% krijgt. Zodra de werkzaamheden uitgevoerd zijn komt de politie langs voor een hercontrole. Als dit is uitgevoerd dan krijgt u het certificaat Veilig Wonen.

In de tweede plaats, en hier schuilt de adder onder het gras, kunt u zelf de benodigde spullen kopen. op de lijst van de politie staan ook winkeliers welke meedoen en waarbij u korting krijgt. Tot zover is er geen vuiltje aan de lucht. We zullen echter de nadelen stap voor stap opnoemen;

Stap 1. Als u weinig ervaring heeft met het monteren van sloten e.d. houdt er dan rekening mee dat het monteren van het een en ander behoorlijk wat tijd in beslag neemt. Kijk niet gek op als u drie uur of langer over 1 slot doet.

Stap 2. Monteer hang- en sluitwerk altijd met de bijgeleverde schroeven. Bij een Axa 3012 oplegslot zitten bijvoorbeeld schroeven van 4.0x40 mm. In een hardhouten kozijn is dit lastig indraaien met het handje. Maak niet de fout om dan kleinere schroeven te gebruiken. Ooit had ik eens iemand die had zijn sloten vastgezet met schroeven 3.5x16mm. Omdat dat makkelijk inschroeft. Dat was wel zo maar de inbraakwerende waarde was teruggeschroefd naar nul.

Stap 3. Als u een veiligheidsslot gaat inhakken in de deur zorg er dan voor dat het slotgat niet te breed wordt. Doordat het slotgat gehakt of gefreesd wordt zal er ter plaatse een verzwakking van de deur ontstaan. De vakman maakt met zijn frees een net slotgat van 19mm. U als doe het zelfer zal, met speedboor en beitel eerder richting 25mm of meer gaan. Dat hierdoor de deur ernstig verzwakt wordt moge duidelijk zijn.

Bron:Beveiligingstips.nl

Niet gevonden wat u zoekt? Klik hier en stel uw vraag aan MultiGids!

Gerelateerde artikelen
 • VIP-beveiliging
 • PC-beveiliging
 • Vakblad de Beveiliging
 • Een carrière in de beveiliging
 • Werkvoorbereider Beveiliging
 • Beveiliging Koninklijk Huis
 • Beveiliger 2 & Vakdiploma Beveiliging
 • Test jouw kennis over beveiliging
 • Geplaatst door CS om 07:17
  */ ?>
  */ if (file_exists("/home/multi/public_html/beveiliging//links/mainlinks.html")) { ?>
  Links


  Z"; print "o"; print "e"; print "k"; */ print "Zoek"; //print "Zoek nu ook bijvoorbeeld "; } function urlencoder ($uc, $mc, $sc, $au, $id) { $enc['uc'] = urlencode ($uc); $enc['mc'] = urlencode ($mc); $enc['sc'] = urlencode ($sc); $enc['au'] = urlencode ($au); $enc['id'] = urlencode ($id); return $enc; } ?>