Reageren?

*/ ?>
09 september 2003
*/ ?>

Burger vaker slachtoffer criminaliteit

VOORBURG, Nederlanders zijn vorig jaar ruim vijf miljoen keer slachtoffer geweest van veel voorkomende criminaliteit als diefstal, vernieling en geweld.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakte vrijdag bekend dat het aantal van deze delicten vorig jaar steeg naar 5,1 miljoen, tegen 4,6 miljoen in 2001. Dat is een stijging van 11 procent. Het aantal misdrijven dat de politie registreerde steeg met 5 procent naar 1,4 miljoen. Het onderzoeksinstituut geeft daarbij aan dat ongeveer eenderde van de van de gevallen bij de politie worden gemeld. Het CBS heeft gebruik gemaakt van informatie uit de politiesystemen.
De cijfers die het CBS vrijdag naar buiten bracht, lijken haaks te staan op die uit de Politiemonitor Bevolking, die de ministeries van Binnenlandse Zaken en Justitie begin juli publiceerden. Volgens de monitor zijn Nederlanders juist steeds minder vaak slachtoffer van criminaliteit.

Bron:Beveiliging.nl

Niet gevonden wat u zoekt? Klik hier en stel uw vraag aan MultiGids!

Gerelateerde artikelen
  • OM ontevreden over aanpak criminaliteit bedrijfsleven
  • Geplaatst door CS om 20:28
    */ ?>
    */ if (file_exists("/home/multi/public_html/beveiliging//links/mainlinks.html")) { ?>
    Links


    Z"; print "o"; print "e"; print "k"; */ print "Zoek"; //print "Zoek nu ook bijvoorbeeld "; } function urlencoder ($uc, $mc, $sc, $au, $id) { $enc['uc'] = urlencode ($uc); $enc['mc'] = urlencode ($mc); $enc['sc'] = urlencode ($sc); $enc['au'] = urlencode ($au); $enc['id'] = urlencode ($id); return $enc; } ?>