Reageren?

*/ ?>
05 september 2003
*/ ?>

Algemene Beveiligings Tips.

Goede beveiliging is een samenhang van organisatorische, bouwkundige, elektronische beveiliging en eventueel compartimentering. Onder compartimentering verstaan we het gebruik van kluizen.

Met name bij mensen met een wat lager budget wordt het elektronische gedeelte, lees het alarmsysteem, vaak buiten beschouwing gelaten. Toch is dit jammer want het is juist de combinatie die de beveiliging zo effectief maakt.

Een inbreker heeft aan een aantal dingen een hekel. Dit zijn verlichting, lawaai, goed hang- en sluitwerk en alarmsystemen.

Verlichting en lawaai zijn factoren die het mogelijk maken dat de inbreker gesnapt kan worden. Door nu goed hang- en sluitwerk aan te brengen wordt de tijd, die de inbreker nodig heeft om binnen te komen, vergroot. Ook hierdoor wordt de kans groter dat hij betrapt wordt. Als nu, nadat hij toch binnen is gekomen, er een alarmsysteem afgaat dan zullen er maar weinig inbrekers rustig door uw huis blijven lopen.
Het feit dat wij de combinatie van hang- en sluitwerk en alarm zo belangrijk vinden ligt in het feit dat alleen bouwkundige maatregelen niet automatisch tot ontdekking van de inbreker leiden. Wij Nederlanders hebben de neiging onze tuinen goed af te schermen zodat de buurman niet in onze tuin kan kijken. In elke nieuwbouwwijk zie je dan ook schuttingen van 2 meter hoog in de tuin staan. Hierdoor kan de buurman u inderdaad niet zien, maar hij ziet ook de inbreker niet die aan uw achterdeur staat te sleutelen.

De kans dat u, ondanks de goede bouwkundige beveiliging, toch slachtoffer wordt van een inbraak is zeker aanwezig, immers de inbreker heeft wel meer tijd nodig om binnen te komen, maar als hij niet wordt opgemerkt dan kan hij daarna op zijn gemak uw huis doorzoeken.
Wellicht zult u zich afvragen, hoe weet ik wat ik moet beveiligen?

Welnu, de politie houdt zich al geruime tijd bezig met het keurmerk Veilig Wonen. Hiervoor komt een adviseur van de politie, let wel, dit is geen politieambtenaar, bij u over de vloer om de situatie op te nemen. U krijgt dan een rapport waarin per raam en deur vermeld staat hoe u deze kunt beveiligen.
Op de diverse pagina's zullen we dieper ingaan op de aspecten van organisatorische, bouwkundige en elektronische maatregelen.

Algemene Tips.


Tip 1.
Als u een offerte aanvraagt voor een beveiligingssysteem, vraag dan altijd minimaal 3 bedrijven om een aanbieding te doen. De prijzen verschillen namelijk nogal eens. Vraag daarnaast aan de 'adviseur' waarom hij diverse detectoren etc. nou juist op die specifieke plaatsen hangt.

Vraag ook eens of hij kan uitleggen hoe de apparatuur precies werkt. U kunt de werking op deze site terug vinden en aldus vergelijken of hij wel weet waarover hij praat.

Tip 2.
Ga daarnaast alleen in zee met een zogenaamde BORG erkende installateur. Deze is misschien duurder dan de elektricien op de hoek, maar heeft wel een aantal voordelen. Deze voordelen zijn.

Een BORG erkende installateur is verplicht om gecertificeerde produkten te gebruiken en om volgens de richtlijnen van het Nationaal Centrum voor Preventie, kortweg NCP, te werken.

Dit betekent voor u dat hij ten allen tijde een BORG opleveringsbewijs of, als u zowel bouwkundig als elektronisch heeft beveiligd, een BORG certificaat kan afgeven. Dit certificaat kost de installateur f 6,40 inkoop en hij kan u dat dus tegen geringe vergoeding geven.

Er zijn installateurs die ze gratis geven bij hun systemen en er zijn installateurs die er veel geld voor vragen. Let hierop in de offerte!!!!

Tenslotte is het voordeel dat u met het certificaat of opleveringsbewijs van uw verzekering vaak een korting van 10 a 15% krijgt.

Ook kunt u bij eventuele klachten naar het NCP stappen.

Er zijn ook bedrijven die een certificaat welzijn en zorg afgeven. Dit is echter niet hetzelfde als een BORG certificaat of BORG opleveringsbewijs.

Tip 3.
In de beveiligingswereld lopen veel 'gladde' jongens rond. Het enige wat deze verkopers interesseert is hun target voor die maand. Zij hebben een scala aan verkooppraatjes waarvan wij er hier een aantal noemen.

De concurrent gebruikt een B centrale, of een 'minder' merk. Als u gebruik maakt van een BORG erkende installateur, welke u ook een opleveringsbewijs of certificaat geeft, dan hoeft u hiervoor niet bang te zijn. Hij moet immers goede gecertificeerde apparatuur gebruiken.

Bij ons heeft u nooit vals alarm, bij de concurrent wel. Als iemand dit zegt probeer dan de afspraak maken, zwart op wit, dat u bij een valse alarmmelding, u geld terug krijgt. Zeker weten dat de betreffende verkoper een stuk minder zeker wordt. Zou hij hierop positief reageren dan moet u zeker met hem in zee gaan!

Tip 4.
U bent uitverkoren!!!
Met dit soort uitspraken en andere ''promotieacties'' proberen sommige bedrijven bij u binnen te komen. Met name in het bedrijfsleven gebeurt dit veel. Deze bedrijven nemen contact met u op met de mededeling dat u uitgekozen bent om als referentie voor hun op te treden. Zij zullen dan 'gratis' bij u een alarmsysteem ophangen. Door op uw ego in te werken proberen zij u een systeem te verkopen voor f 295,00 of meer per maand voor een periode van 5 jaar. Over 5 jaar betaald u dus 60x f 295,00 = f 17.700,- aan deze lieden. Nou kan ik u vertellen dat u voor f 7.700,- al een behoorlijke alarminstallatie kunt kopen. Dan houdt u nog f 10.000,- over om met moeders een behoorlijke vakantie te vieren.

Moraal van dit verhaal!! Nooit met deze lieden in zee gaan. Nooit meteen het contract, wat zij onder uw neus duwen, tekenen.

Tip 5.
Als u een certificaat of opleveringsbewijs nodig heeft zijn aanvullende maatregelen nodig. Dit las ik laatst in een offerte van een grote installateur, welke ook nog BORG gecertificeerd is. Zij bieden apparatuur aan welke niet NCP gecertificeerd is en waarvoor zij geen certificaat of opleveringsbewijs kunnen afgeven. Hierdoor kunnen zij de apparatuur goedkoper aanbieden dan de installateur welke wel NCP gecertificeerde apparatuur aanbied. Als u dit tegenkomt weet dan dat u eigenlijk in de maling genomen wordt. Een BORG installateur moet gecertificeerde apparatuur gebruiken, tevens moet hij volgens de regels werken. Vraag dus altijd om het BORG certificaat of opleveringsbewijs. Als zij dit niet willen of kunnen geven dan is er iets goed mis. Wees op uw hoede!!

Bron: Beveiligingstips.nl

Niet gevonden wat u zoekt? Klik hier en stel uw vraag aan MultiGids!

Gerelateerde artikelen
 • IQinVision introduceert de IQeye101 beveiligings camera
 • Tips voor kluizen
 • 5 tips voor veilig internetgebruik
 • Geplaatst door CS om 13:22
  */ ?>
  */ if (file_exists("/home/multi/public_html/beveiliging//links/mainlinks.html")) { ?>
  Links


  Z"; print "o"; print "e"; print "k"; */ print "Zoek"; //print "Zoek nu ook bijvoorbeeld "; } function urlencoder ($uc, $mc, $sc, $au, $id) { $enc['uc'] = urlencode ($uc); $enc['mc'] = urlencode ($mc); $enc['sc'] = urlencode ($sc); $enc['au'] = urlencode ($au); $enc['id'] = urlencode ($id); return $enc; } ?>