Reageren?

*/ ?>
03 september 2003
*/ ?>

Een carričre in de beveiliging

Beveiliging gaat over heel veel zaken: personen, winkels, bedrijfsterreinen, de toegang tot gebouwen, bepaalde transporten en informatie (ICT). Ze moeten beschermd worden tegen kwaadwillende indringers en vaak wordt daar beveiligingspersoneel voor ingeschakeld.

De manier waarop die beveiliging gebeurt, varieert. Dat kan via de computer, cameratoezicht, surveilleren of begeleiding van personen of transporten. Als beveiliger heb je een zelfstandige baan, waarbij je veel contact onderhoudt met mensen. Carričremogelijkheden zijn er volop: je kunt je op bepaalde terreinen specialiseren, zoals persoonsbeveiliging, of verder studeren voor een leidinggevende functie.


Eisen aan beveiligingsmedewerkers
Wie een baan in de beveiliging ambieert moet in ieder geval beschikken over goede contactuele eigenschappen, zelfstandig kunnen werken en een dienstverlenende opstelling hebben. Vaak wordt ook nog een goede beheersing van het Nederlands en Engels gevraagd. Ook moet je van onbesproken gedrag zijn. Dus als je zelf crimineel bent geweest, kun je een baan in de reguliere beveiliging wel vergeten. Alhoewel het vak gedomineerd wordt door mannen, zijn er steeds meer vrouwen die voor een baan in deze branche kiezen. Ook zie je vrouwen ingezet worden als persoonsbeveiliger of bodyguard. Persoonsbeveiliger word je echter niet zomaar: hiervoor moet je een zware training volgen.

Als je net begint of wilt beginnen in de beveiliging, kun je veel hebben aan de opleiding Algemeen Beveiligingsmedewerker. In de opleiding krijg je vakken als oriëntatie op de beveiligingsbranche, communicatie, gezondheid en veiligheid, aanhouding en inbeslagneming, beveiliging van gebouwen en eigendommen en brandpreventie. Er is ook een praktijkgedeelte, waarbij je in een erkend leerbedrijf twee maanden ervaring opdoet. Je sluit de opleiding af met een examen en het diploma SVPB/Ecabo Algemeen Beveiligingsmedewerker.

De meeste bedrijven die een beveiligingsmedewerker zoeken, hebben als eis dat je in het bezit bent van het diploma Algemeen Beveiligingsmedewerker. Met het diploma op zak kun je bovendien (versneld) de opleiding tot Winkelsurveillant volgen of het Vakdiploma Beveiliging halen.

Vooropleiding
Voor de opleiding Algemeen Beveiligingsmedewerker heb je geen speciale vooropleiding nodig.

Duur van de opleiding
10 maanden + 2 maanden beroepspraktijk bij een erkend leerbedrijf.

Gemiddeld aanvangssalaris
Als beveiligingsmedewerker bij een particuliere beveiligingsorganisatie val je onder de CAO voor Particuliere Beveiligingsorganisaties. Je begint dan in schaal 2. Het gemiddelde aanvangssalaris is afhankelijk van je leeftijd, maar varieert van circa ? 933 (18 jaar) tot ? 1200 bruto per 4 weken (20 jaar).

Arbeidsmarktperspectief
Met de huidige nadruk in de Nederlandse politiek op veiligheid is de verwachting dat de vraag naar particuliere beveiligers de komende tijd alleen maar zal toenemen.

Bron:Planet.nl

Niet gevonden wat u zoekt? Klik hier en stel uw vraag aan MultiGids!

Gerelateerde artikelen
 • VIP-beveiliging
 • PC-beveiliging
 • Vakblad de Beveiliging
 • Bouwkundige beveiliging.
 • Werkvoorbereider Beveiliging
 • Beveiliging Koninklijk Huis
 • Beveiliger 2 & Vakdiploma Beveiliging
 • Test jouw kennis over beveiliging
 • Geplaatst door CS om 16:13
  */ ?>
  */ if (file_exists("/home/multi/public_html/beveiliging//links/mainlinks.html")) { ?>
  Links


  Z"; print "o"; print "e"; print "k"; */ print "Zoek"; //print "Zoek nu ook bijvoorbeeld "; } function urlencoder ($uc, $mc, $sc, $au, $id) { $enc['uc'] = urlencode ($uc); $enc['mc'] = urlencode ($mc); $enc['sc'] = urlencode ($sc); $enc['au'] = urlencode ($au); $enc['id'] = urlencode ($id); return $enc; } ?>