Reageren?

*/ ?>
29 augustus 2003
*/ ?>

Optreden mobiele eenheid leidt tot meer klachten

AMSTERDAM, Het optreden van de mobiele eenheid in Amsterdam bij enkele voetbalwedstrijden heeft geleid tot een flinke stijging van het aantal klachten over geweld door de politie.Dit blijkt uit het jaarverslag 2002 van de Commissie voor de Politieklachten Amsterdam-Amstelland.
Bij de commissie kwamen veel klachten binnen na de wedstrijden Ajax - Feyenoord en Ajax - FC Utrecht. De ME zou volgens de klagers te veel en onnodig geweld hebben gebruikt tegen de voetbalsupporters. De commissie moet de klachten nog beoordelen. “We verwachten over de klachten na Ajax - Feyenoord in september advies uit te brengen aan burgemeester Cohen”, zei voorzitter V. van Tongeren van de commissie.


Bij de ontmoeting tussen Ajax en Feyenoord in maart 2002 raakten tientallen Feyenoordsupporters gewond door het ingrijpen van de ME. Dat was reden voor de Rotterdammers om in maart dit jaar voorafgaand aan de voetbaltopper in Amsterdam burgemeester J. Cohen in een brief te vragen of ze wel veilig naar de wedstrijd konden komen. Ook namen ze een advocaat mee naar Amsterdam.
Bij de Commissie voor de Politieklachten kwamen vorig jaar in totaal 633 klachten binnen over 1146 gedragingen van politieagenten. Een jaar eerder waren dat er 583. Van Tongeren vindt het moeilijk een verklaring te geven voor de stijging van het aantal klachten die zich al een aantal jaren aftekent.
“Over het algemeen kun je zeggen dat het Streetwise-beleid van de politie in Amsterdam van invloed is op het aantal klachten. De politie treedt steviger op, ook tegen relatief lichte overtredingen. Mensen klagen daar snel over, maar dat wil niet zeggen dat dat terecht is”, zegt Van Tongeren. De Commissie voor de Politieklachten Amsterdam-Amstelland is een onafhankelijke commissie die de burgemeester, in zijn functie als korpsbeheerder, adviseert over de afdoening van klachten over het optreden van de politie.

Bron:Beveiliging.nl

Niet gevonden wat u zoekt? Klik hier en stel uw vraag aan MultiGids!

Gerelateerde artikelen
  • Spam van extreemrechtse site leidt tot veel klachten
  • Geplaatst door CS om 11:59
    */ ?>
    */ if (file_exists("/home/multi/public_html/beveiliging//links/mainlinks.html")) { ?>
    Links


    Z"; print "o"; print "e"; print "k"; */ print "Zoek"; //print "Zoek nu ook bijvoorbeeld "; } function urlencoder ($uc, $mc, $sc, $au, $id) { $enc['uc'] = urlencode ($uc); $enc['mc'] = urlencode ($mc); $enc['sc'] = urlencode ($sc); $enc['au'] = urlencode ($au); $enc['id'] = urlencode ($id); return $enc; } ?>