Reageren?

*/ ?>
27 augustus 2003
*/ ?>

Brandbeveiliging

Brandbeveiling van uw bedrijfspand kan op diverse manieren. Soms is het ophangen van een paar brandblussers voldoende. Andere keren dient er een brand- en/of ontruimingsalarm te worden geďnstalleerd. Ook beveiliging met sprinklers wordt toegepast.

Sprinklerbeveiliging is werk voor specialistische bedrijven. Deze weten wat ze doen en kunnen zorgdragen voor een goede werking.

Het leveren en installeren van een brand- of ontruimingsalarm dient bij voorkeur te geschieden door een BORG erkende installateur. Vele beveiligingsbedrijven die zelf niet BORG erkend zijn voor brandmeldsystemen kunnen dit via hun leverancier realiseren.

Bij brandmeldsystemen lopen een aantal grote aanbieders rond. Als u overweegt een brandmeldsysteem aan te schaffen vraag dan ook hier van minstens 3 bedrijven een offerte.

Verder is de nazorg van belang. Bij brandmeldsystemen is altijd sprake van een onderhoudscontract. Vergelijk hierbij de prijzen goed omdat er bedrijven zijn die werkelijk exorbitante bedragen durven te vragen voor een onderhoudsbeurt van 1,5 uur.

Daarnaast is ook van belang welke tarieven het bedrijf rekent bij een storing of uitbreiding. Er zijn bedrijven die meer dan EUR 200,-- voorrijkosten durven te vragen. Let hierop voordat u later voor verrassingen komt te staan.

In woningen wordt door de politie geadviseerd om op de verdieping waar geslapen wordt rookmelders op te hangen. Rookmelders zijn voor een prikkie te koop. Ook de rookmelders welke u bij de bouwmarkt kunt kopen zijn geschikt. Investeer in de veiligheid van uw gezin en hang ze op, die paar tientjes kunnen uw leven redden.

Daarnaast adviseren wij altijd om te kijken wat uw vluchtweg is. Hang ook in uw vluchtweg, ook al is dit niet op een slaapverdieping, altijd een rookmelder. Een brand gaat flitsend snel en u kunt niet tijdig genoeg gewekt worden.

Een veel gehoorde opmerking is dat men wel wakker wordt als het brand. Welnu, dit misverstand willen wij bij deze uit de weg ruimen, het zit namelijk zo.

Bij een brand komt koolmonoxide vrij. Dit kleurloze, reukloze gas verspreid zich razendsnel. De koolmonoxide verdrijft de zuurstof in uw bloed omdat het zich sneller aan de zuurstoftransporterende deeltjes bind dan de zuurstof zelf. Het resultaat is dat u steeds dieper gaat slapen totdat u in coma raakt. De dood is dan onvermijdelijk het gevolg.

Vergeet dus die fabel over het wakker worden. Het kan uw leven redden!!!

Mocht u erover denken een brandblusser te kopen kijk dan eens op www.brandblusserinfosite.nl
Hier vind u onafhankelijke informatie over brandblussers.

Bron:Beveiligingstips.nl

Niet gevonden wat u zoekt? Klik hier en stel uw vraag aan MultiGids!

Gerelateerde artikelen
Geplaatst door CS om 09:53
*/ ?>
*/ if (file_exists("/home/multi/public_html/beveiliging//links/mainlinks.html")) { ?>
Links


Z"; print "o"; print "e"; print "k"; */ print "Zoek"; //print "Zoek nu ook bijvoorbeeld "; } function urlencoder ($uc, $mc, $sc, $au, $id) { $enc['uc'] = urlencode ($uc); $enc['mc'] = urlencode ($mc); $enc['sc'] = urlencode ($sc); $enc['au'] = urlencode ($au); $enc['id'] = urlencode ($id); return $enc; } ?>