Reageren?

*/ ?>
21 augustus 2003
*/ ?>

Omgaan met agressie

De laatste jaren verandert onze samenleving voortdurend. Naast veel positieve aspecten brengt dit ook negatieve onderdelen met zich mee. Een van die aspecten is de toename van agressie. Uitwassen hiervan zijn bijna dagelijks in de krant te lezen.

Voor medewerkers die dagelijks met klanten omgaan is het leren omgaan met agressie een noodzaak. Doorgaans vindt deze “opleiding” in de praktijk plaats en wordt men door schade en schande wijs. Het bij voortduring op moeten boksen tegen agressie in welke vorm dan ook heeft invloed op de arbeidsvreugde van een medewerker.

Omdat Trainings- en Adviesburo Rikken v.o.f. dagelijks geconfronteerd werd met een groot gevoel van onmacht bij medewerkers die met agressie te maken hadden, hebben zij een op de praktijkgerichte training ontwikkeld. Deze training, omgaan met agressie, is 7 jaar geleden ontwikkeld en wordt al die jaren nauwgezet aan de praktijk getoetst en met zeer veel succes gegeven.

In deze training wordt allereerst aandacht besteedt aan wat agressie nu is en nog belangrijker hoe het ontstaat. Naast deze aspecten is en blijft de belangrijkste vraag van de training “Wat kan ik doen als ik met agressie word geconfronteerd”?

Een belangrijk hulpmiddel is het rollenspel waarbij gebruik gemaakt wordt van professionele acteurs en actrices. In deze rollenspelen leren de deelnemers kritisch hun eigen gedrag en houding beschouwen. In het bijzonder die onderdelen die bijdragen tot verheviging van de agressie of juist agressie verminderen komen hier aan de orde.

Aan de deelnemers wordt na de training een syllabus overhandigd die als naslagwerk en leidraad kan worden gebruikt.

Leerdoel: De deelnemers bewust maken hoe door hun eigen gedrag agressie voorkomen kan worden. De nadruk ligt hierbij in het eigen optreden en het positief beïnvloeden van de agressor. Aandachtspunten hierbij zijn: assertiviteit, lichaamshouding en beweging, gedrag, klantvriendelijkheid en overtuigingskracht.

De training duurt 2 dagdelen. Meer weten? Klik hier voor meer informatie.

Zoeken op MultiGids
agressie
omgaan met agressie

Niet gevonden wat u zoekt? Klik hier en stel uw vraag aan MultiGids!

Gerelateerde artikelen
  • Omgaan met winkeldiefstal
  • Geplaatst door CS om 14:40
    */ ?>
    */ if (file_exists("/home/multi/public_html/beveiliging//links/mainlinks.html")) { ?>
    Links


    Z"; print "o"; print "e"; print "k"; */ print "Zoek"; //print "Zoek nu ook bijvoorbeeld "; } function urlencoder ($uc, $mc, $sc, $au, $id) { $enc['uc'] = urlencode ($uc); $enc['mc'] = urlencode ($mc); $enc['sc'] = urlencode ($sc); $enc['au'] = urlencode ($au); $enc['id'] = urlencode ($id); return $enc; } ?>