Reageren?

*/ ?>
18 augustus 2003
*/ ?>

Omgaan met winkeldiefstal

Jaarlijks wordt er in de detailhandel in Nederland voor ongeveer 1,9 miljard aan goederen gestolen. Een ernstig probleem binnen de detailhandel. Er zijn inmiddels veel beveiligingsmiddelen ontwikkeld die op verschillende manieren kunnen bijdragen aan het signaleren van winkeldiefstal. Het daadwerkelijk optreden bij winkeldiefstal zowel repressief dan wel preventief is en blijft een taak van de medewerkers.

Tranings- en Adviesburo Rikken verzorgt een training waarbij allereerst aandacht wordt besteed aan wat winkeldiefstal nu precies is, hoe het ontstaat en wat voor impact het heeft bij medewerkers. Vervolgens bekijken ze wie er stelen, waarom, wat, wanneer, waarmee en hoe er gestolen wordt. Bovendien worden de bevoegdheden bij het aanhouden zowel juridisch als technisch behandeld. Om het geheel compleet te maken maken ze ook duidelijk hoe men hiertegen optreedt.

Het aanhouden van verdachten zorgt altijd voor een gespannen situatie en sfeer.
Deze situaties kunnen we missen als kiespijn. Vandaar dat we voornamelijk aandacht besteden aan het preventief optreden. Het hiervoor gebruikte principe (GOAL*) is door Trainings- en Adviesburo Rikken ontwikkeld vanuit een jarenlange ervaring in de omgang met winkeldieven.

Naast een belangrijk theoriegedeelte wordt aan de deelnemers de mogelijkheid geboden om het geleerde direct in de praktijk toe te passen. In het bijzonder als het gaat om het aanleren van, verbale en non-verbale vaardigheden is praktische oefening een vereiste. (Oefening baart kunst)

Trainings- en Adviesburo Rikken maakt hiervoor gebruik van professionele rollenspelacteurs en actrices. Ondanks de “angst” voor het rollenspel die veel mensen hebben, heeft elke deelnemer een voldaan gevoel als blijkt dat zij meer in hun mars hebben dan men aanvankelijk voor mogelijk hield.

Leerdoel: naast de theorie over de juridische voorwaarden bij een aanhouding wordt vooral aandacht besteedt aan het klantvriendelijk preventief optreden ter voorkoming van winkeldiefstal. Aandachtspunten hierbij zijn: assertiviteit, lichaamshouding en beweging, gedrag, klantvriendelijkheid en overtuigingskracht.

De training duurt twee dagdelen. Klik hier voor meer informatie over deze training.

*GOAL is een methodisch hulpmiddel voor het op preventieve wijze omgaan met winkeldiefstal en is ontwikkelt door Trainings- en Adviesburo Rikken v.o.f. Zonder toestemming mag deze methode op geen enkele wijze worden gebruikt.

Zoeken op MultiGids
winkeldiefstal

Niet gevonden wat u zoekt? Klik hier en stel uw vraag aan MultiGids!

Gerelateerde artikelen
  • Omgaan met agressie
  • Geplaatst door CS om 10:45
    */ ?>
    */ if (file_exists("/home/multi/public_html/beveiliging//links/mainlinks.html")) { ?>
    Links


    Z"; print "o"; print "e"; print "k"; */ print "Zoek"; //print "Zoek nu ook bijvoorbeeld "; } function urlencoder ($uc, $mc, $sc, $au, $id) { $enc['uc'] = urlencode ($uc); $enc['mc'] = urlencode ($mc); $enc['sc'] = urlencode ($sc); $enc['au'] = urlencode ($au); $enc['id'] = urlencode ($id); return $enc; } ?>