Reageren?

*/ ?>
28 januari 2004
*/ ?>

Minister wil praten over veiligheidsmaatregelen

DEN HAAG,  Minister Van der Hoeven van Onderwijs wil tot een samenhangend pakket van maatregelen komen die de veiligheid op scholen moeten verbeteren. Van der Hoeven gaat daartoe de komende drie maanden praten met scholen, ouders, leerlingen en onderwijsorganisaties.

Dat heeft de minister vrijdag laten weten in een gesprek met vertegenwoordigers van het basis-, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs. Aanleiding voor het gesprek vormden de uitlatingen van Van der Hoeven naar aanleiding van de moord op een leraar op het Terra College in Den Haag. Ze had gezegd dat scholen het geweld vaak verbloemen. Het basis- en voortgezet onderwijs gaan onderzoeken op welke schaal geweld op de scholen voorkomt. In het middelbaar beroepsonderwijs bestaat al een zogeheten veiligheidsmonitor.
Verder willen de organisaties (BVe-raad, VVO en AVS) werken aan een gedragscode, waaraan zowel leerlingen als leraren zich op school moeten houden. Van der Hoeven bekijkt hoe de jeugdzorg en leerlingbegeleiding in de school beter op elkaar kunnen worden afgestemd. De minister houdt vast aan het uitgangspunt dat een school probleemleerlingen pas kan verwijderen als er een andere school is waar die leerling terecht kan. Wel gaat zij kijken naar alternatieven in uitzonderlijke gevallen. Leerlingen die niet op school te handhaven zijn, zouden tijdelijk onderdak moeten krijgen in de zorg, is de opvatting van de schoolleiders.
De minister wil de training van leraren zowel in de lerarenopleidingen als daar buiten verder versterken. Daarover zal zij onder meer gaan overleggen met pabo's en tweedegraadslerarenopleidingen. De schoolleiders spraken hun verwondering uit over de bezuiniging van het kabinet op de zogeheten id-banen. Daardoor zijn nogal wat conciërges uit de scholen verdwenen. Zij zorgden juist voor het toezicht dat de minister ook noodzakelijk acht. Verder uitten de schoolleiders zorgen over de bezuinigingen op het achterstandenbeleid.

Bron:beveiliging.nl

Niet gevonden wat u zoekt? Klik hier en stel uw vraag aan MultiGids!

Gerelateerde artikelen
  • Extra veiligheidsmaatregelen na overval geldwagen
  • Geplaatst door CS om 08:36
    */ ?>
    */ if (file_exists("/home/multi/public_html/beveiliging//links/mainlinks.html")) { ?>
    Links


    Z"; print "o"; print "e"; print "k"; */ print "Zoek"; //print "Zoek nu ook bijvoorbeeld "; } function urlencoder ($uc, $mc, $sc, $au, $id) { $enc['uc'] = urlencode ($uc); $enc['mc'] = urlencode ($mc); $enc['sc'] = urlencode ($sc); $enc['au'] = urlencode ($au); $enc['id'] = urlencode ($id); return $enc; } ?>